Zoeken

Oil Pulling


Wat is 'oil pulling' vraag je je misschien af. Oil pulling is een van de oudste en allereenvoudigste manieren om te ontgiften.


Oil pulling, spoelen met zuivere plantaardige olie plus dat ene druppeltje essentiële olie...

Oil pulling is de laatste jaren weer actueel nadat dr. Fedor Karach tijdens een artsencongres de 'zonnebloemoliekuur' uit de vergetelheid heeft gehaald. Deze wijze van kuren werd vroeger van generatie op generatie doorgegeven en bij verschillende therapievormen toegepast waarbij de ayurvedische geneeskunde wel de bekendste is.


Giftstoffen

In je lichaam kunnen zich giftstoffen ophopen door bijvoorbeeld ‘verkeerde’ leefwijzen, slechte voeding, milieu en stress en al deze factoren zorgen voor een cumulatie van ballaststoffen in je lichaam. Ballaststoffen kunnen op lange termijn voor een disbalans zorgen en een stap verder zelfs voor ziekten.


"Door regelmatig oil pulling toe te passen kan je op een eenvoudige – en goedkope – manier je lichaam ontdoen van afvalstoffen."

Zoals bij veel natuurgeneeskundige kuren moet je er op rekenen dat tijdens een detox-periode oude klachten kortstondig weer de kop op kunnen steken of dat acute klachten verergeren. Hierbij is het belangrijk dat de verergerde of teruggekomen klachten na 1 of 2 dagen weer beginnen af te nemen. Zo niet, dan moet je contact opnemen met je natuurgeneeskundig therapeut of huisarts.


Omdat je met een ontgiftend proces bezig bent is het van belang dat je de losgekomen giftstoffen goed afvoert. Want niet alleen in je mond zijn afvalstoffen vrij gekomen maar ook jouw natuurlijke vermogen om afvalstoffen af te voeren is in gang gezet. Dat betekent dat je veel water moet drinken om de vrijgekomen ballaststoffen af te voeren. Minimaal twee liter op een dag is mijn advies.


keuze van de olie

Het belangrijkst is dat je pure biologische olie koopt en dat de olie koud geperst is. Als de bestanddelen verhit zijn geweest, betekent dat, dat er minder waardevolle inhoudsstoffen beschikbaar zijn.


"Zonnebloemolie, olijfolie, kokosolie en sesamolie worden het meest gebruikt. Let op dat wanneer je sesamolie gebruikt, je niet de geroosterde variant neemt; die is veel te duur, heeft een sterke smaak en is minder werkzaam."

* Er zijn ook andere oliën waarmee je dit reinigende proces kan uitvoeren dus kijk niet gek op als jouw therapeut een andere olie adviseert.


Etherische olie

Naast de olie die ik hierboven noem kies je een olie uit die je prettig qua smaak vindt. Dit omdat het niet voor iedereen prettig is om een mond vol 'zeep' te hebben. Ik gebruik graag pepermunt, wilde sinaasappel of citroen-olie (citroen voor een extra diepe reiniging) maar jij bent helemaal vrij om je eigen favoriet te gebruiken. Mocht je tandvlees-problemen kennen dan raad ik je aan 'On Guard' als etherische olie toe te voegen. De resultaten van 'On Guard' bij mijn cliënten zijn verbluffend.Hoe je het doet, in 7 stappen

 1. Spoel het liefst op een nuchtere maag óf minimaal 2 of 3 uur na een maaltijd.

 2. Neem een flinke scheut zonnebloem- of andere olie, samen met een druppel etherische olie naar smaak en zorg dat je mond half gevuld is.

 3. Spoel dit mengsel langzaam door je mond door zuig- en persbewegingen te maken.

 4. Doe dat zo'n 15 tot 20 minuten lang.

 5. Spuug de olie dan uit, het zit vol toxines.

 6. Spoel daarna je mond goed uit.

 7. Dit mag je dagelijks herhalen zolang je wilt blijven detoxen. Maximaal drie keer per dag. Bij chronische klachten kan je dit maanden tot zomaar een jaar volhouden.


Resultaten

Persoonlijk heb ik zeer goede resultaten met deze kuur. Afgelopen week nog, tijdens een reinigingskuur, had ik hoofdpijn. Nadat ik 15 minuten gespoeld had was de hoofdpijn weg en voelde ik mij als herboren.


Acute klachten kunnen binnen 10 à 14 dagen verbeteren,  met chronische klachten duurt het langer. Je kan er vanuit gaan dat je per jaar dat een klacht bestaat, meer dan een maand nodig hebt om alles af te voeren. Dus bij klachten die je al 10 jaar meedraagt ben je al gauw een jaar bezig om te herstellen.


"Als je erg lang met een klacht rondloopt, ga dan niet zelf dokteren maar overleg eerst eens met je therapeut of huisarts wat er achter de klacht kan schuilen en of dit voor jou de meest aangewezen therapievorm is."

Snelle resultaten zou je kunnen bereiken met deze kuur bijvoorbeeld bij:

 • mond- en tandvleesaandoeningen (paradentose)

 • darmen kunnen beter gaan functioneren.

 • bloedend tandvlees kan stoppen

 • je doorbloeding kan verbeteren

 • je energie kan flink gaan stijgen

 • huidklachten zoals eczeem

 • gewrichtsklachten


"Het beste is om oil pulling als ondersteunende kuur te gebruiken tijdens een detox-periode. Een periode waarbij je tijdelijk andere voeding tot je neemt dan gebruikelijk en/of je kuur aanvult met etherische oliën en/of supplementen."

* Ik realiseer me goed hoe algemeen dit advies is dus

vraag je natuurgeneeskundig therapeut naar specifieker advies.Heb je een reactie, of heb je vragen? Ik beantwoord ze graag en wens je intussen alle succes met deze methode.


bronnen:

- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5654187/

- http://www.aromaticscience.com/category/lemon/


GEGEVENS

Leeuwenwerf 88
1018 KA Amsterdam
BTW: NL850444809B01
KvK-nummer: 052437736

thorsten.meininger@xs4all.nl